DET FØRSTE BESØG


Eftersom alle mennesker er unikke individer, kræves en grundig diagnostisk proces, hver gang en ny klient starter i et terapiforløb. 


Alle de øvelser jeg som terapeuten beder dig udfører i forbindelse med dit første besøg og i det videre terapeutisk forløb, uanset om det er i maling, tegning eller modellering, er tilrettelagt ud fra en specifik og individuel vurdering, af lige netop dit unikke behov, for at opnå en sund kropslig og sjælelig rebalancering.


Hvis du er nysgerrig på hvordan et besøg hos terapeuten forløber, så se med i videoen herunder.
MATERIALER & TEKNIKKER

Kunst-terapi forudsætter ikke et forudgående kendskab til kreative eller kunstneriske processer. Du skal altså ikke på forhånd være en haj til at male, tegne eller modellere, for at starte på et kunst-terapeutisk forløb. Det er ikke din tekniske formåen, som er afgørende for om terapien virker, det er din vilje og dit mod til at gå ind i en skabende og kreativ proces, som er det afgørende for, om en udvikling og genetablering af balance kan finde sted.


Faktisk kan det være en fordel, hvis du ikke ser dig selv, som lidt af en kunstner. Som klienten vælger du ikke selv hvad du skal arbejde med. Øvelserne er nemlig fastlagte på forhånd og ofte angives der specifikke arbejdsmetoder af terapeuten.


Nedenunder kan du læse lidt om de forskellige materialer, du kan kommer til at arbejde med i et kunst-terapi forløb.

MALING   

TEGNING

MODELLERING

Maling er noget som alle der kommer hos kunst-terapeuten vil arbejder.


Som diagnostisk redskab bruger terapeuten nemlig 2 maleøvelser, som bl.a. indgår i vurderingen og tilrettelæggelsen af den videre proces.


Derudover bruges maling i mange klienters videre forløb.

Alle klienter laver en formtegningsøvelse under deres første møde.


Ligesom med maleøvelserne, bruger kunst-terapeuten den første formtegningsøvelse i den diagnostiske vurdering af klienten.


Som klient kan man i et videre terapiforløb, både komme ud for at skulle tegne med grafit, farveblyant, eller kul på papir, samt kridt på tavle.

I nogle forløb, hvor kunst-terapeuten vurderer det nødvendigt for den terapeutiske proces, vil klienter blive bedt om, at arbejde med modellering og formning i ler.


Når man arbejder med ler som klient, skal man ikke regne med, at ende med en brændt og glaseret skulptur i ler.


Ligesom med male og tegne processen, er det den forandring og skabende udvikling der finder sted, som udgør det terapeutiske element.